deep democracy

‘Nablijven met…’ kerngroeplid Camyre de Adelhart Toorop

Schoolleider voor de Toekomst Camyre de Adelhart Toorop is te horen in de nieuwste aflevering van ‘Nablijven met…’: een maandelijkse podcast met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie.

Nét een beetje anders

Camyre is schoolleider op Spring High in Amsterdam. Spring High is officieel een 10-14-school, maar heeft de ambitie om er te zijn voor alle leerlingen. Op Spring High doen ze de dingen net een beetje anders dan we gewend zijn in het onderwijs. Zo sporten de leerlingen standaard een uur per dag en valt de hele school stil tijdens het half uur lezen. Oudere leerlingen komen pas om half tien naar school omdat dat beter voor ze werkt. Er is geen rooster en er zijn geen klaslokalen. 

Buiten de lijntjes kleuren

Camyre is een schoolleider die buiten de lijntjes durft te kleuren. Hoe heeft ze voor elkaar gekregen de zaken zo anders te organiseren? Wat betekent dit voor de leraren van Spring High? En wat vinden de leerlingen er eigenlijk van? In deze podcast gaat presentator Erik Ex in gesprek met Camyre over haar ervaringen én visie op onderwijs. 

Je kunt de podcast hier beluisteren of via de bekende kanalen:

  

Meer podcasts

‘Nablijven met …’ is een maandelijkse podcast met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. Ga naar alle podcasts van Ruimte voor leren.