Wij zoeken ambassadeurs! Sluit jij je bij ons aan?

Het komende schooljaar 2023-2024 willen we onze beweging verder uitbouwen en meer schoolleiders laten aansluiten. Daarom starten we met een verzameling van actieve broedplaatsen die worden begeleid door ambassadeurs. Doe je mee?

Wie zijn wij?

Schoolleiders voor de Toekomst is een groep schoolleiders die de handen ineenslaat om het onderwijs te anders in te richten en te organiseren. Hoe maken we van het onderwijs een oefenplaats voor de maatschappij van de toekomst?

Wat is onze missie?

Samen met alle schoolleiders in Nederland wil Schoolleiders voor de Toekomst landelijk een mindshift creëren ten behoeve van een nieuw ecosysteem voor educatie. We willen de omslag maken van het organiseren van het doceren van leraren naar het faciliteren van het leren van leerlingen. De school wordt zo een oefenplaats om het leren voor het leven van vandaag en morgen te laten plaatsvinden. Leerlingen worden hier uitgenodigd om richting te geven aan hun eigen toekomst.

Dit zijn de thema’s waar we komend jaar veel aandacht aan zullen besteden:

1) anders organiseren (maatwerk en gespreid leiderschap)

2) doorlopende leerlijnen (PO-VO, VO-vervolgonderwijs)

3) ruimte voor aandacht (werkdruk en motivatie)

4) de school in de maatschappij en maatschappij in de school

Ambassadeurs en leden van broedplaatsen gezocht!

Komend jaar starten we met broedplaatsen van vernieuwing door heel Nederland. Ben jij bezig met een mooie ontwikkeling in het onderwijs op je school die aansluit bij een van onze thema’s en wil je dat samen met schoolleiders uit jouw regio verder uitbouwen? Wil je samen met collega-schoolleiders sparren over hoe het anders kan? Word dan ambassadeur van een nieuwe broedplaats of sluit je aan bij een bestaande broedplaats bij jou in de buurt.

Meer weten over wat een ambassadeurschap inhoudt of hoe je samen en broedplaats start? Kijk dan hier (scroll naar beneden naar ‘Onze organisatie in 2023-2024’).

Meld je aan!

Wil je met ons meedoen? Meld je dan aan via svdt@vo-raad.nl. Eén van ons neemt dan contact met je op. Op 21 juni komen we met alle ambassadeurs bij elkaar voor de aftrap van de broedplaatsen. Het is leuk als je er dan al bij kunt zijn!

Adriënne van Pelt
Ronald Schaefer
Camyre de Adelhart Toorop