Werksessie bij OCW verplaatst naar komend najaar

De werksessie bij het ministerie van OCW over de veranderende positie van de schoolleider is verplaatst. Oorspronkelijk zou deze op 21 juni plaatsvinden. Er wordt een nieuwe datum gezocht voor na de zomer. Zodra die bekend is, kun je je daarvoor via deze website aanmelden.

We bespreken in deze sessie de toenemende aandacht in de politiek voor het schoolniveau en voor het versterken van de posities van leraar en schoolleider. Wat betekent dat voor jouw rol en voor de verantwoordelijkheden die je hebt als schoolleider? Wat zou je willen veranderen en wat wil je behouden?

Wat is een werksessie?

Tijdens de sessie kunnen schoolleiders uit het po en vo kennismaken met beleidsmakers van OCW. Het ministerie van OCW gebruikt deze sessies om onderwijsbeleid te toetsen en wensen uit het veld op te halen.

De werksessies zijn een gezamenlijk initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst en het ministerie van OCW. We organiseren deze sessies voor het derde achtereenvolgende jaar omdat we het belangrijk vinden dat schoolleiders en ambtenaren samen in gesprek kunnen gaan over actuele beleidsthema’s in het onderwijs.