Schoolleiders zetten zich in voor betere doorstroommogelijkheden met maatwerkdiploma

Een aantal schoolleiders stuurde op 14 februari 2020 beide ministers van onderwijs een brief over de doorstroomkansen van leerlingen met een maatwerkdiploma. Deze brief werd ondersteund door zo’n tachtig scholen en besturen uit heel Nederland. Ook schoolleiders van Schoolleiders voor de Toekomst ondertekenden deze brief.

Talenten van leerlingen optimaal benutten

De schoolleiders laten in de brief weten behoefte te hebben aan betere doorstroommogelijkheden voor leerlingen met een maatwerkdiploma, zodat de talenten van deze leerlingen optimaal benut worden. De briefschrijvers zien hiervoor kansen in de beweging die is ingezet met het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’. Daarnaast zorgen betere doorstroommogelijkheden volgens de schoolleiders voor kansen om de motivatie van leerlingen te vergroten en kansengelijkheid te bevorderen.

Schoolleiders van Schoolleiders voor de Toekomst ondersteunen dit initiatief, omdat het een mooi voorbeeld is van schoolleiders die zelf eigenaarschap nemen om invloed uit te oefenen binnen de onderwijssector.

Lees hier de brief.

Ben je benieuwd naar welke scholen en schoolbesturen de brief mede hebben ondertekend? Klik dan hier.

Lees ook het artikel uit Trouw: Middelbare scholen: ‘Neem het maatwerkdiploma serieus’