Schoolleiders voor de Toekomst in Van Twaalf tot Achttien ’18

Het aprilnummer van 2018 van onderwijsvakblad Van Twaalf tot Achttien stond in het teken van Schoolleiders voor de Toekomst. Je kunt lezen wat de beweging het afgelopen jaar heeft gedaan en wat er nog volgt: bijvoorbeeld Pop-up werksessies in de regio.

In 2017 mocht de beweging samen met Schoolinfo ook al gastredacteur zijn. Toen lieten we zien wat de missie van de beweging is. Nu laten we voorbeelden zien van hoe er door schoolleiders, leraren en leerlingen wordt gewerkt aan “andere, moderne, vernieuwende en eigenzinnige onderwijsontwerpen en organisatieaanpassingen. Verhalen over onzekerheid en moed, en over vertrouwen en loslaten”, aldus hoofdredacteur Renske Valk.

Dit kun je o.a. lezen in het magazine:  

  • Het Picasso Lyceum startte dit jaar een pilot in de brugklas met een volledig flexibel programma.
  • Vwo-leerling Sjirk van het Drachtster Lyceum besloot in actie te komen na een bijeenkomst van Leerlingen voor de Toekomst (ontstaan door Schoolleiders voor de Toekomst). In de trein terug naar huis bedacht hij een nieuwe aanpak voor het examenprogramma Friese taal en cultuur, gericht op het zichtbaar maken van de leerwinst en het ontwikkelen van vaardigheden.
  • Het Ashram College voerde De Nieuwe Brugklas in: een nieuwe manier van leren met ‘lintvakken’ (b.v. Nederlands), modules (Science) en projecten (leerlinggestuurd).
  • Het Isendoorn College experimenteert met het Café Contact, waar leerlingen en leraren in een informele setting met elkaar overleggen.

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.