Even voorstellen: nieuw kerngroeplid Adrienne de Kock

Schoolleiders voor de Toekomst zijn schoolleiders die binnen hun eigen school concreet invulling willen geven aan onderwijsinnovaties en daarbij leerlingen actief willen betrekken als gesprekspartner. De kar wordt getrokken door zeventien schoolleiders, de zogenaamde kerngroep. Adrienne de Kock, ruim 7 jaar onderwijsmanager bij Curio, heeft zich recent aangesloten als kerngroeplid. Ze vertelt waarom:

“Ik was er al bij op de eerste bijeenkomst van Schoolleiders voor de Toekomst, in Nieuwegein, en heb me toen meteen aangemeld om mee te blijven doen. Dat heb ik overigens met wisselend succes gedaan, want helaas lukte het me lang niet altijd om aan te sluiten bij de activiteiten. Jammer, want sparren met andere “onderwijsmensen” – en dan met name schoolleiders – heeft me altijd veel gebracht en de manier waarop Schoolleiders voor de Toekomst dat vorm geeft, spreekt me al vanaf het begin aan. Tijdens de corona-crisis gingen de leiderschapscafés digitaal gewoon door en hoewel digitaal lang niet zo veel impact heeft als fysiek, zorgde het er wel voor dat ik nieuwe contacten kreeg en dat ik onze dilemma’s en keuzes met anderen tegen het licht kon houden.

Omdat het mission statement en de werkwijze van de beweging goed bij me passen, hoefde ik niet lang na te denken toen me gevraagd werd namens de regio zuid aan te sluiten bij de kerngroep. Schoolleiders hebben een bijzondere rol in het onderwijs en goed schoolleiderschap zorgt voor beter onderwijs, daarvan ben ik overtuigd. Ik zet me graag in om ook de ontwikkeling van schoolleiders te faciliteren en hoop dat ik daar in deze voor mij nieuwe rol een mooie bijdrage aan kan leveren.”