Werksessie over de veranderende positie van de schoolleider

Datum: 21 juni 2023
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Ministerie van OCW, Rijnstraat 50, Den Haag (naast station Den Haag Centraal)

Op woensdagmiddag 21 juni organiseert Schoolleiders voor de Toekomst weer een werksessie bij het ministerie van OCW. Het onderwerp deze keer is de veranderende positie van de schoolleider.

In de politiek komt steeds meer aandacht voor het schoolniveau en voor het versterken van de posities van leraar en schoolleider. Wat betekent dat voor jouw rol en voor de verantwoordelijkheden die je hebt als schoolleider? Wat zou je willen veranderen en wat wil je behouden?

Vind je het leuk om hierover mee te denken en te praten? Geef je dan meteen op.

Programma

De middag start om 15:00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) met een keynote over leidinggeven in de school. Daarna ga je met beleidsmedewerkers van het ministerie van OCW en andere schoolleiders uit het basis- en voortgezet onderwijs in gesprek, aan de hand van verschillende vragen en de onderzoeksresultaten die in de keynote aan bod zijn gekomen.

De middag eindigt om 17:00 uur.

Opbrengsten

Je maakt kennis met beleidsmakers en gaat met hen in gesprek. Het ministerie van OCW gebruikt deze sessies om onderwijsbeleid te toetsen en wensen uit het veld op te halen. Je input tijdens een werksessie doet ertoe!

Kosten

Deelname aan deze werksessie is kosteloos.

Aanmelden

Ben je schoolleider in het po of vo en wil je meepraten en meedenken?
Geef je dan nu op.

Vragen?

Heb je vragen over deze werksessie? Stuur dan een e-mail naar svdt@vo-raad.nl.

De werksessies zijn een gezamenlijk initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst en het ministerie van OCW. We organiseren deze sessies voor het derde achtereenvolgende jaar omdat we het belangrijk vinden dat schoolleiders en ambtenaren samen in gesprek kunnen gaan over actuele beleidsthema’s in het onderwijs.