Werksessie Ondersteuningsstructuur voor schoolontwikkeling

Datum: 14 december 2022
Tijd: 12:00
Locatie: Ministerie van OCW, Rijnstraat 50, Den Haag (naast station Den Haag Centraal)

Ben jij schoolleider in het voortgezet of primair onderwijs en wil jij in gesprek met OCW over duurzame schoolontwikkeling? Tijdens deze werksessie is er ruimte je vragen en ideeën te delen.

Programma

NPO-gelden, het Nationaal Groeifonds, een nieuw initiatief als Ontwikkelkracht waar 332 miljoen euro in wordt geïnvesteerd: er lijkt geld genoeg om je als schoolleider te ondersteunen bij het leidinggeven aan schoolontwikkeling. Maar hoe helpt dit je? Weet je de beschikbare subsidies aan te boren? Hoe verduurzaam je de ontwikkelingen als het geld wegvalt? En wat heb je nodig behalve geld?

Tijdens deze werksessie ga je met beleidsmedewerkers van het ministerie van OCW en andere schoolleiders hierover in gesprek aan de hand van verschillende vragen.

De werksessie is een gezamenlijk initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst en het ministerie van OCW. We organiseren deze sessies alweer voor het derde achtereenvolgende jaar en doen dit omdat we het belangrijk vinden dat schoolleiders en ambtenaren samen in gesprek kunnen gaan over actuele onderwerpen.

Opbrengsten

Het ministerie van OCW gebruikt deze sessies om onderwijsbeleid te toetsen en wensen uit het veld op te halen. Je input tijdens een werksessie doet ertoe! Je maakt kennis met beleidsmakers en nieuwe ideeën op de tekentafel van het ministerie. Na afloop krijg je een samenvatting van de werksessie. Het ministerie van OCW neemt de inbreng van deelnemers mee in beleidsontwikkeling.

Kosten

Deelname aan deze werksessie is kosteloos.

Aanmelden

Vul voor deelname dit aanmeldformulier in. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats!

Vragen?

Heb je vragen over deze werksessie? Stuur dan een e-mail naar svdt@vo-raad.nl.