De Schoolleidersconferentie

Datum: 13 november 2019

Tijd: 09:15 - 16:30

Locatie: Gooiland, Hilversum

Veel scholen hebben een duidelijke visie, maar hoe ga je in de praktijk aan de slag met onderwijsontwikkeling? Hoe krijg je collega’s in de ontwikkelstand? Kortom: hoe maak je de vertaalslag van visie naar actie? Tijdens de Schoolleidersconferentie op 13 november 2019 staat die vraag centraal. De Schoolleidersconferentie is onderdeel van het programma Voortgezet Leren.

Schoolleiders voor de Toekomst verzorgt op de conferentie de inspiratiesessie ‘Leiderschapscafé: wie ben ik als leider?’. 

Van visie naar actie
Tijdens de conferentie geven inspirerende sprekers je handvatten om de vertaalslag van visie naar actie te maken. Tijdens de werksessies ga je samen met collega-schoolleiders aan de slag met thema’s als veranderkracht, lerende cultuur en leiderschap. Je krijgt tips om eigentijds onderwijs in jouw school toe te passen en je kunt in gesprek gaan met leiders uit andere sectoren. Dé manier om buiten de waan van de dag stappen te zetten in de ontwikkeling van jouw school dus. Meld je aan!

Programma
09.15 uur: Inloop met koffie & thee
10.00 uur: Opening en keynote door Nils Roemen
11.30 uur: Ronde 1: keuze uit werk- en inspiratiesessies
13.00 uur: Lunch
14.00 uur: Keynote door Fountainheads
15.00 uur: Ronde 2: keuze uit werk- en inspiratiesessies
16.30 uur: Borrel

Werk- en inspiratiesessies
Je kunt kiezen uit verschillende werk- en inspiratiesessies. Tijdens de werksessies ga je met een casus uit de praktijk actief aan de slag. Je doet nieuwe inzichten op en leert van de kennis en ervaring van andere deelnemers. Tijdens de inspiratiesessies doe je vooral inspiratie op, uit theorie of aan de hand van praktijkvoorbeelden van scholen. Je bent aan het denken gezet en gemotiveerd om de volgende stap te zetten in jouw school. Iedere sessie duurt anderhalf uur. Bekijk alle werk- en inspiratiesessies.

Neem jouw leerlingen mee
Gedurende de dag is er ook een programma voor leerlingen, waarin zij meedenken over het onderwijs van de toekomst. In het eerste deel van dit programma gaan leerlingen met elkaar in gesprek over de vraag hoe het huidige onderwijs op hun school verbeterd kan worden. Ze vertalen hun visie op het onderwijs naar een poster. In de pauze richten de leerlingen een Toekomstexpositie in en gaan hierover in gesprek met jou. Na de pauze volgen de leerlingen de workshop Discussiëren is te leren, waarin ze gespreksvaardigheden trainen. Wil je leerlingen meenemen? Geef dit aan in het aanmeldformulier en de organisatie neemt contact met je op.

Doelgroep
School- en teamleiders uit het voortgezet onderwijs.

Waar en wanneer?
De Schoolleidersconferentie vindt plaats op woensdag 13 november in het Gooiland:
Emmastraat 2
1211 NG Hilversum

Kosten
De kosten voor de Schoolleidersconferentie bedragen 80 euro.

Aanmelden
Bekijk het programma, kies de sessies die je wilt volgen en meld je aan! 

Vragen?
Heb je vragen over de Schoolleidersconferentie of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030-232 48 80. 

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.