Thematisch Leiderschapscafé – Samen in gesprek over kansengelijkheid

Datum: 19 april 2021
Tijd: 19:00 - 21:30
Locatie: Online

Als schoolleider kun je een rol spelen in het creëren van gelijke kansen voor alle leerlingen. Maar hoe doet je dat? Welke competenties en interventies kan je inzetten? En wat vraagt dat van je leiderschap?

Schoolleiders voor de Toekomst en de makers van Klassen nodigen je uit voor een online gesprek over kansengelijkheid. Meld je aan.

Het programma

Fragmenten uit de serie Klassen* dienen als startpunt voor het gesprek. Samen halen we de lokale problematiek boven water, delen we ervaringen en bedenken we wat er anders moet; zowel op beleidsniveau, als oplossingen waar iedereen per direct mee aan de slag kan gaan. Wat doen we op dit moment om kansengelijkheid te versterken en welke vervolgstappen zijn er nodig? We gaan in gesprek over verdiepende en verbindende thema’s als latere selectie, ‘goede leraren op de juiste plek’ en de waardering van praktijkonderwijs en vmbo.

Vervolgens verzamelen we de belangrijkste voorwaarden die nodig zijn bij het creëren van gelijke kansen voor álle kinderen. We maken we duidelijke afspraken met elkaar om te zorgen dat er echt stappen gezet kunnen worden. Deze voorwaarden bundelen we met de opbrengsten van andere bijeenkomsten. Dit resultaat bieden we uiteindelijk aan in Den Haag aan beleidsmakers, om zo tot concrete landelijke actie te komen.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor schoolleiders uit po en vo om die kennis willen uitwisselen en zich meer in het onderwerp kansengelijkheid willen verdiepen.

De opbrengsten

Tijdens deze bijeenkomst doe je kennis en inspiratie op om aan de slag te gaan met kansengelijkheid op je eigen school. Ook lever je een bijdrage aan de input voor landelijke beleidsmakers.

De kosten

Deelname aan dit Thematische Leiderschapscafé is kosteloos.

Aanmelden

Meld je vóór 19 april aan.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar svdt@vo-raad.nl.

*Over klassen

Lukt het om als school om het verschil te maken in de strijd tegen kansenongelijkheid in het onderwijs? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould zich voor hun documentaireserie Klassen stelden. Een jaar lang daalden ze neer in de klaslokalen, huiskamers en straten van Amsterdam-Noord, waar een strijd wordt geleverd om elk kind een kans te geven. Het resultaat is de zevendelige documentaireserie Klassen die is uitgezonden door omroep Human op NPO1.