leiderschap

Leiderschapscafé regio oost

Datum: 23 september 2020

Tijd: 16:00 - 19:30

Locatie: Montessori College Nijmegen

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Meld je aan

De Leiderschapscafés zijn onderdeel van het programma Voortgezet Leren. 

Doelgroep
Team- en schoolleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Waar en wanneer?
De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in regio oost. De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest, maar je kunt nog naar de volgende bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 3: 23 september 2020 op het Montessori College Nijmegen
  • Bijeenkomst 4: 4 november 2020
  • Bijeenkomst 5: 18 februari 2021
  • Bijeenkomst 6: 21 juni 2021
  • Bijeenkomst 7: 9 december 2021

Tussen de bijeenkomsten door ontmoeten we elkaar tijdens online koffiemomenten.

Opbrengsten
Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Programma
16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

De bijeenkomst op 23 september start met een inspiratiesessie van Kevin de Randamie. Kevin helpt (creatieve) ondernemers hun dromen te bereiken. Hij leert ze ten volste gebruik te maken van hun creativiteit en hun verhaal. Kevin is gespecialiseerd in innovatie, het creëren van een community en hoe je jouw leiderschap daarvoor inzet. Als schoolleider geef je sturing aan de missie van je school, aan het pad van je team en leerlingen. Hoe creëer je een lerende community, hoe spreek je je personeel en leerlingen aan op wat ze wél kunnen, hoe benut je hun en je eigen creativiteit en wat vraagt dit van jou als leider? Tijdens de bijeenkomst op 23 september stoomt Kevin de Randamie je klaar om tijdens een intervisie met collega-schoolleiders over dit onderwerp de diepte in te gaan.

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden.

Vragen?
Heb je vragen over de Leiderschapscafés of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar schoolleiders@schoolinfo.nl.

Ervaring van deelnemer
“Een inzicht dat ik uit de inspiratiesessie meeneem is dat je eerst afscheid moet nemen van oude patronen en structuren in de organisatie om ruimte te hebben voor vernieuwing.”

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.