Leiderschapscafé regio zuid

Datum: 17 mei 2022
Tijd: 16:00 - 19:30
Locatie: 2College Cobbenhagenlyceum, Tilburg

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Het thema van dit café is ‘gedeeld leiderschap: samenwerken aan het curriculum’. Hoe richt je het curriculum in? Wat kan en mag? En hoe zorg je dat je dit gezamenlijk doet?

Tijdens het Leiderschapscafé zijn leerlingen van de gastschool aanwezig die meepraten en meedenken. Je mag zelf ook een leerling meenemen, laat het ons dan even weten. Meld je nu aan!

“Mooie avond. Succes gegarandeerd als je het gesprek met leerlingen opent.”

John Hausmans, rector van het Stella Maris college, over de leerlingensessie op 24 januari.

Doelgroep

Team- en schoolleiders die zichzelf verder willen professionaliseren en van en met collega’s én leerlingen willen leren.

Waar en wanneer?

De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in verschillende regio’s. Er zullen meerdere bijeenkomsten plaatsvinden in schooljaar 2021-2022, de overige data volgen spoedig.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Ronde 1: kennismaking met het thema (gedeeld leiderschap: samenwerken aan het curriculum)
17.00 uur: Pauze
17.15 uur: Ronde 2: intervisie voor schoolleiders, leerlingen aan de slag met een visieposter
18.30 uur: Presentatie posters en uitwisseling
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Alle bijeenkomsten starten met een inspiratiesessie en hebben een thema waarbij een vraag rondom leiderschap en innovatie centraal staat. De inspiratiesessie is een opmaat naar de intervisie op basis van casuïstiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

De Leiderschapscafés zijn onderdeel van het programma Voortgezet Leren