Landelijke bijeenkomst schoolleiders en leerlingen

Datum: 6 maart 2017
Tijd: 13:00 - 19:30
Locatie: Cals College, Nieuwegein

Op het Cals College in Nieuwegein vond op 6 maart 2017 een landelijke bijeenkomst van Schoolleiders voor de Toekomst plaats. Het entreekaartje voor de schoolleiders was het meenemen van een leerling, want de dialoog tussen schoolleiders en leerlingen stond tijdens de bijeenkomst centraal.

Inspiratiesessies

De dag begon voor de schoolleiders met inspiratiesessies van Jan Rotmans (Nederland Kantelt) en Jos de Blok (oprichter Buurtzorg). Aan de hand van de opgedane inspiratie gingen de schoolleiders met elkaar in gesprek over de rol van de schoolleider in het onderwijs.

Betrekken van de leerling

In een parallelprogramma keken de leerlingen naar de documentairefilm ‘Most Likely To Succeed‘. De documentaire laat een aantal revolutionaire benaderingen zien van een innovatieve school in de Verenigde Staten. Het doel was om de leerlingen op een andere manier naar onderwijs te laten kijken. Vervolgens gingen de leerlingen en schoolleiders met elkaar in gesprek om na te denken over de rol van de schoolleider in het onderwijs en de eigen school.